Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se starat o koně - základní seznámení s ikonkami

24. 6. 2014

Virtuální hra vám nikdy nevynahradí čas v sedle na louce, ale pro ty co mají z koní strach nebo se jim chtějí věnovat i jinak než jen v oddíle, je hra skvělá. Pokud si s hrou právě začal/a myslím, že by ti alespoň trochu tento MINInávod mohl něco objasnit.
Přeji příjemnou zábavu.


 

Nakrmit
Kliknutím na tuto ikonku si můžeš koně nakrmit senem nebo mu přihodit nějaké jádro. Koníka nepřekrmuj, ale ani nenech hladovět - řiď se druhým číslem za lomítkem, jinak mu klesne zdraví. Čím více má kůň energie, tím více mu nakrmení přidá. (+ energie)
Nalezneš zde u jídla čísla ve tvaru x/y - x=kolik koník od tebe dostal jídla, y=kolik by měl dostat (doporučená dávka kterou by jste neměli překračovat).

Napojit
I koně musí pít a nezapomínej že nemají ruce aby se sami napili. (+ energie a morálka)

Pohladit
Každý občas potřebuje něžné slovíčko nebo jemné pohlazení a stejně tak i koně, tvůj kůň ti jednou za lásku projeví dobré výsledky. Tímto tlačítkem koně pohladíš. Čím méně má kůň energie, tím více mu pohlazení přidá. (+ energie)

Vyhřebelcovat
Jak dlouhou dobu trávíš v koupelně? Jistě nejsi sám kdo má rád čisto. Dopřávej také svým koním čistotu a pohodlí. Tímto koně vyhřebelcuješ. (+ morálka)

Mrkev
Tuto dobrůtku poskytují jen některá jezdecká centra, vybírej však s rozvahou. Tam kde mají mrkev, nemusí mít jiné věci. (+6 energie)

Tuřín
Tuříny jsem nikdy nejedla (ani mě to moc neláká), ale pokud ho dáš ochutnat koním jistě se jeho láska k tobě jen zvětší. (+12 energie)
 

 

 


 

Uložit ku spánku
Pokud se ti na hodinách („čas koně“) objeví 24:00 (tedy půlnoc) je nejvyšší čas dát koně ke spánku. Ovšem aby to koníkovi neuškodilo, je vhodné jej dát spát již ve 22:00.
Čas koně se odvíjí podle toho co jak dlouho ve svém dni dělal - každá činnost zabere určitý čas.
Pokud je na louce zima (špatné počasí, nízká teplota), kůň nemůže venku nocovat, není tedy nic lehčího než ho umístit do boxu. Při výběru centra vždy pečlivě kontroluj jednotlivé kvality např. podestýlky, prostor...

Stárnutí
Každý den ti tvůj koník zestárne o dva měsíce, pokud se ti to bude zdát málo nebo budeš z jiného důvodu koně chtít nechat povyrůst, není nic lehčího než kliknout na tuto ikonku. Doporučuju ti, ale zbytečně růstovými body neplýtvat, nechej si je na dobu kdy se ti budou opravdu hodit.

 

 

 

 

 

bez-nazvu.jpg

Jezdecké centrum
Každý koník musí mít svůj box a to v jezdeckém centru. Centrum vybírej podle kvality (hvězdiček). Pokud budeš v jezdeckém centru registrován můžeš dávat lekce nebo jít na louku či do boxu.

Lekce
Svým koníkem můžeš dávat lekce, za které ti bude vyplacena i odměna (Equus) a zároveň koník získá dovednosti.

Louka
Není nad odpočinek a dobré seno. Tvůj koník si na louce odpočine (+ morálka a energie) a dobře se nají.

Box
Umístěním do boxu koník načerpá energii, ale jeho morálka klesá. Čím později je do boxu dán, tím méně energie získá.

 

bez-nazvu---kopie.jpg

Trénink

Každý, kdo se něčemu věnuje, potřebuje trénink i koně ho musí mít, aby mohli soutěžit. Čím lépe budou tví koně vytrénovaní, tím lépe se jim bude dařit v soutěžích. Trénink je ale dost náročný, snaž se tedy koni dopřát nejen trénink, ale i něco lehčího.
Oranžový proužek označuje procento natrénování koně v dané dovednosti.

 

 

 

bez-nazvu---kopie--2-.jpg

Vyjížďky
Pokud pošleš koníka na vyjížďku, připadnou mu také nějaké dovednosti. Je to takový menší odpočinkový trénink, ale nic se nemá přehánět i vyjížďky jsou hodně náročné.
Každý typ vyjíždí přidává jiné dovednosti.
Pláž přidává koníkovi k nejlepší dovednosti a ubírá mu z některé horší.

 

 

bez-nazvu.jpg

Soutěže                                                                                                                                                  Každá soutěž obnáší nějakou tu vydanou energii koně a výcvik, kterým se stále zdokonaluje a přidá Vám i možnost vyhrát některé soutěže. Volila bych soutěže podle toho v čem je Váš kůň dobrý.
Výhru v soutěži zajistí nejen dobrý trénink, ale také dobrá výstroj.
Kompletní výstroj - podkovy, sedlo a uzdečka - je pro účast v soutěži nutná.

Výstroj                                                                                                                                               Dopřávej svým koníkům kvalitní výstroj a oni tě za to krásně odmění svými výhrami v soutěžích.

 

REPRODUKCE

Informace
Toto tlačítko Vám umožní dozvědět se více o svém koni, např. kolikrát byl připuštěn, kolik má potomků, jeho rodokmen.

Připouštění
Pokud si dáte připouštění může se Vaší klisničce narodit hříbátko.
Pokud dáte připuštění hřebci může oplodnit jinou klisnu (její majitel Vám za to zaplatí), ale hříbátko bude patřit klisně.
Veřejná připouštění jsou nabídky hřebců pro všechny klisny, soukromá připouštění jsou pak speciální nabídky pro danou klisnu. 

Kastrace
Já toto moc nepreferuji, ať už v reálu nebo ve hře, příjde mi to nepřirozené, jelikož se koník dále nemůže rozmnožovat, ovšem valach získává bonus do soutěží.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

How to fritter away Google

DavidSpisy,24. 12. 2022 20:00

That means you'll get the idea some supplemental features and have access to additional channels where you can pick up visibility, without having to make mother wit of some ornate, guide migration process. https://googlec5.com

Blood Albatross : Blood press plot

Ainsubonobam,9. 10. 2018 5:10

Torsion bras de quelqu'un est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-ramipril/